از دست این بلاگ اسکای!

من نمی فهمم اون سیستم قدیمی بلا گ اسکای چه مشکلی داشت ؟؟؟؟؟من همه نظرات رو تایید کردم جواب هم می دهم اما نمیاد....عجب گیری افتادم ها !!

به محض اینکه مشکلم با این سیستم جدید حل بشه و بتونم با بلاگ اسکای آشتی کنم ..مطالب جدی تری خواهم نوشت .....مدتی است به این می اندیشم حالا بعد از سالها روانشناسی خواندن ، چه تعریفی از روانشناسی دارم و می خواهم هر چه می دانم و باور دارم را مدون کنم .گر چه بر این باورم هنوز هم نمی توانم تعریفی شسته رفته از روانشناسی ارائه دهم به هر حال بخشی را اینجا می گذارم و بسیار مشتاق شنیدن نظر دوستان هستم از نوع روانشناس و غیر روانشناس!! .....

 

 از اعصار بسیار قدیم ، انسان و حالات روانی او از اشتغالات ذهنی فلاسفه ، هنرمندان و عوام بوده است . در دوران باستان ارسطو و افلاطون به رفتار اجتماعی توجه خاصی داشتند و حالا در قرن بیست و یکم، چگونگی فرایندهای ذهنی و شکل گیری رفتار  از مباحث مطرح در محافل علمی است .

 روانشناسی  و عقل سلیم ؟؟

مشکلات روحی چگونه بروز می کنند؟ چگونه می توان بر اضطراب و استرس غلبه کرد؟ چرا برخی از افراد اعتماد به نفس بالا و برخی از اعتماد به نفس کمتری برخورد دارند؟ میزان جسارت افراد و خطرپذیری آنها به چه عواملی بستگی دارد؟  معیارهای زیبایی در هر دوره ای چگونه شکل می گیرد و چه تاثیری بر جذابیت و دوستیابی دارد؟ چگونه باید کودکان را تریبت کرد؟

دختران با پسران چه تفاوتهایی دارند؟  سلامت روانی چیست ؟  

پرسشهایی که مطرح شد تنها بخش کوچکی از دغدغه ها و مسائلی است که روان شناسان به دنبال پاسخهای آنها هستند. اما این موضوعات فقط عناوین روانشناسی نیستند ، بلکه مشکلات و پرسشهای روزمره ماست . ما لحظه به لحظه در معرض پرسشهایی از این دست هستیم و بر اساس تجربه و دانش شخصی به آنها پاسخ می دهیم . همه ما درباره دیگران و دنیای اطرافمان نظریات معینی داریم و حتی پیرمردان و پیرزنانی که به مکتب هم نرفته اند می توانند راه حلهایی برای رفع مشکلات ارائه دهند و در مورد تفاوتهای دختران و پسران ساعتها بحث کنند. پس پاسخ روانشناسانه چه تفاوتی با پاسخهای دیگران دارد؟

پاسخ روانشناسان در حوزه روانشناسی علمی و پاسخ غیرروانشناسان در حوزه دانش عقل سلیم قرار می گیرد. عقل سلیم آن باور و دانش  مشترکی است که افراد عادی و اکثر مردم بدون مطالعات تخصصی از آن اطلاع دارند .گر چه دانش عقل سلیم و علم روانشناسی به هیچ وجه با یکدیگر متناقض نیستند  و اتفاقا فرضیه های علمی ریشه در دانش عقل سلیم دارند و بالعکس. اما ، همیشه نمی توان به دانش عقل سلیم اعتماد کرد. چرا؟

بیایید دانش عقل سلیم را در بوته آزمایش بگذاریم .سوالات زیر را به دیگر دوستان خود نشان دهید و جوابها را مقایسه کنید . فکر می کنید نتیجه چه باشد؟

از بین گزینه های زیر یکی را انتخاب کنید.

1-      فرزندان اول نسبت به فرزندان بعدی تمایل ( بیشتری - کمتری ) به معاشرت با دیگران دارند.

2-      افراد وقتی احساس اضطراب می کنند ترجیح می دهند ( تنها با دیگران ) باشند.

3-      ارویایی ها در ابراز هیجانات در مقایسه با مردم آفریقایی از حالات چهره ای بسیار ( متفاوتی مشابهی ) برخوردارند.

4-      اگر فرد شایسته ای مرتکب خطا شود ،  میزان محبوبیتش  (کمتر بیشتر ) می شود.

5-      بهترین روش برای کشف ریاکاری ، توجه بیشتر به حرکات ( صورت دستها و پاهای ) فرد است .

6-      اگر به کسی که از کاری لذت می برد پول بدهیم ، در آینده به دفعات (بیشتری-کمتری) آن کار را انجام خواهد داد .

این سوالات  نمونه کوچکی از مواردی هستند که روانشناسی و دانش عقل سلیم هر دو به آن پرداخته اند. جوابهای صحیح بر اساس تحقیقات  عبارتند از 1- بیشتری 2- با دیگران 3- مشابهی 4- بیشتر 5- دستها و پاها 6- کمتری . پاسخهای شما چه بودند؟ تا چه حد با پاسخهای علمی مطابقت داشتند؟